Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste GIST nieuws? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

 

Gespecialiseerde aanpak vereist

Belangrijk: Laat je in een GIST-centrum behandelen

Patiënt of naaste?
Meld je aan en ontvang onze brochure en GIST-patiëntenboek. Je kunt dan ook aangesloten worden op ons besloten forum Klik op: Lid worden.

Medische professional?
Voor het ontvangen van brochure en GIST-patiëntenboek. Mail naar: info@contactgroepgist.nl

  • De Contactgroep GIST werkt samen met de gespecialiseerde GIST-centra in Nederland en België. Richtlijnen voor de behandelingen van GIST worden in overleg met ons ontwikkeld. Internationaal werken we samen met vele GIST-organisaties zoals Das Lebenshaus (Duitsland),Life Raft Group USASarcoma Patients European Network (SPAEN)Global GIST Network, e.a.
  • Wij onderhouden regelmatig contact met fabrikanten van GIST-geneneesmiddelen, zoals Novartis (Glivec), Pfizer (Sunitinib) en Bayer (Regorafinib),
  • Wij zijn aangesloten bij de Patiëntenbeweging LevenmetKanker.
  • De Contactgroep GIST wordt gesubsidiëerd door KWF Kankerbestrijding en het Fonds PGO (namens het ministerie van VWS).
  • Onze Vlaamse zusterorganisatie is lid van de Vlaame Liga tegen Kanker (VLK) en wordt door de VLK ook financiëel ondersteund.
  • De Contactgroep GIST is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
  • De Contactgroep GIST is een stichting, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Breda onder nr. 20112471. Onze organisatie wordt gerund door vrijwilligers (hoofdzakelijk GIST-patiënten), die geen beloning ontvangen, slechts een vergoeding van gemaakte kosten.


The Life Raft Group
Het bestuur van de Contactgroep GIST Nederland-België roept onze leden op om ook lid te worden van de Life RAFT Group. Deze van oorsprong Amerikaanse organisatie wil ook internationaal een rol spelen om zijn doeleinden te bereiken: betere bekendheid van GIST, meer aandacht voor de GIST-patiënt en betere behandelmethoden. Als u op de volgende link klikt leest u er meer over. Klik op: Inschrijving.